Autodienst Autodienst

Praktisch diaconaat! - Een van de meest praktische uitingen van diaconaat in onze gemeente is "de autodienst".

Elke zondag wordt een aantal gemeenteleden die niet meer in staat zijn om op eigen kracht de kerk te bereiken, door andere gemeenteleden met de auto naar de Adventskerk gebracht.
In totaal staan er 20 chauffeurs op het rooster die bij toerbeurt ééns in de circa zes weken een aantal vaste passagiers van huis ophalen en weer thuis brengen.
Voor die chauffeurs slechts een zeer kleine moeite, maar voor hun passagiers van wezenlijk belang. Zo kunnen ze actief deel uit blijven maken van de Adventskerk.

Twintig chauffeurs lijkt een heleboel, maar regelmatig komen we mensen te kort.
Zeker in de zomermaanden is het een heel gepuzzel om met ieders vakantiewensen rekening te kunnen houden. Daarnaast is het prettig om een paar mensen op een reservelijst te kunnen plaatsen, teneinde adequaat te kunnen reageren op verzoeken om ook mee te kunnen gaan rijden.

U kunt natuurlijk ook bellen als u graag als passagier gebruik wilt maken van deze autodienst!

Bent u in het bezit van een (bij voorkeur vierdeurs) auto en lijkt het u wel wat om zonder noemenswaardige inspanning actief mee vorm te geven aan het omkijken naar elkaar, bel of mail dan eens:

Derk Schipper tel 06 18393001  e-mail: