Myanmar, MTC: dit project is fantastisch en maakt een groot verschil Myanmar, MTC: dit project is fantastisch en maakt een groot verschil

Mijn naam is Say Hei en ik werk sinds 1997 met de kinderen in het internaat. Op 11 februari 1997 waren er zware gevechten tussen het Birmese leger en rebellen van het Karen Leger. Door de gevechten moest ik het dorp uit vluchten en de kliniek achterlaten die door de Mae Tao Clinic (MTC) wordt ondersteund. En ook mijn school!
Ik ben in 1997 in Thailand aangekomen en mijn doel was het onderwijs langs de Thai-Birmese grens te helpen verbeteren. Ik ben begonnen als hoofd van een internaat in 1998. Dat is al 18 jaar geleden.
Hoewel de kinderen uit verschillende gebieden komen en verschillende achtergronden hebben, verblijven zij samen in een huis alsof ze familie zijn. Studeren, koken en andere activiteiten worden gezamenlijk uitgevoerd volgens de regels van het internaat. Studenten zitten in verschillende klassen. Op dit moment heeft het internaat kinderen in klassen tot groep 12. Ondanks dat zij verschillend zijn, helpen zij elkaar, werken ze samen en worden ze de problemen samen de baas.
Het project is heel effectief voor onze kinderen en voor de organisatie. Met de steun van het project worden de kinderen in staat gesteld hun opleiding voort te zetten in een veilige en beschermde omgeving. Na de middelbare school gaan de studenten terug naar hun dorp om hun gemeenschap te dienen met de talenten die zij hebben. Sommigen zijn in staat om op eigen benen te staan en beginnen hun eigen bedrijf. Dit project is fantastisch en het maakt een groot verschil, niet alleen langs de Thai-Birma grens maar ook in Birma zelf.