Diaconale Raad Diaconale Raad

De Diaconale Raad probeert op te roepen tot en invulling te geven aan het "diaconaal gemeente zijn", dus het daadwerkelijk omzien naar en zorgen voor elkaar. Met name omzien naar en zorgen voor diegenen in onze samenleving die onze steun hard nodig hebben.

Door de raad worden uitgesproken diaconale zaken behartigd. Het is een bestuurlijk orgaan dat informatie inwint over allerlei diaconale zaken zoals bijvoorbeeld vakantieweken, sociale voorzieningen en -wetgeving. De ambtsdragers zijn beschikbaar als er steunaanvragen komen.
Gemeenteleden kunnen bij problemen via de ambtsdrager of de predikant een beroep doen op de Diaconale Raad. Er wordt dan samen naar een oplossing gezocht.

Verder zorgt de Diaconale Raad voor de toerusting van de andere ambtsdragers en zij die actief zijn op het "kerkelijk erf".
Ook probeert de raad, samen met anderen, concreet invulling te geven aan de dienst der barmhartigheid, de dienst van schrift en tafel, biddag en dankdag voor gewas en arbeid.

Via nieuwsbrieven en mededelingen op de liturgie brengt zij diaconale zaken en activiteiten onder de aandacht van de gemeente.