Gedachteniswand Gedachteniswand

Sinds november 2011 siert een keramisch object de achterwand van de kerkzaal.
Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar is de ‘wand’ in gebruik genomen.
Er is sprake van een dragende functie bij de gedachtenis van overledenen. Veel symbolische beeldtaal is erin opgenomen.

Ladder: De verbinding tussen hemel en aarde.  (Gen. 28)
Hebreeuwse letter Beth:  Beth-el=Huis van God. Hier: huis van troost. De letter lijkt op een open huis met een dak boven het hoofd, steun in derug en grond onder de voeten. De open kant staat voor perspectief, uitzicht.
Regenboogkleuren: Belofte en vertrouwen
Dragende handen.  ‘Bij leven ensterven weten we ons gedragen door de levende God’.
Draagstenen: de plaatsen waarop de naamstenen van overleden mensen geplaatst kunnen worden. Na een overlijden brandt er een vlam op de draagsteen in het midden van de Beth.
Cirkel: De cirkel is de vorm die ons er aan herinnert dat we samen leven en tevens duidt zij de eeuwigheid.
De Adventskerk hoopt dat er zo ruimte isvoor rituelen rond de intense momenten van het leven.