Huisdiensten Huisdiensten

Bij ziekte of het naderen van de dood kunnen gemeenteleden verzoeken om een korte huisdienst. In de huiskamer of een kamer in het ziekenhuis verzamelen de zieke, familie, predikant, ouderling/contactpersoon en diaken zich. Samen doen ze een beroep op God. In gebed, zang en ritueel wordt God aangeroepen om ontferming. Het Dienstboek van de Protestantse Kerk biedt een variatie aan mogelijkheden. Daaraan is de ziekenzalving toegevoegd. De zalving met olie verwijst naar de heilige Geest. Zoals de olie in het lichaam binnendringt, zo wil Gods Geest het hart van de zieke verlichten en versterken in tijden van zorg en angst. De zalving is een gebedshandeling waarin God wordt gevraagd om kracht, aanwezigheid, heil en redding. In de Adventskerk hebben we hiervoor een eigen boekje gemaakt, in navolging van het Dienstboek van de Protestantse Kerk, met verschillende mogelijkheden voor een huisdienst in tijden van ziekte en het naderen van de dood. Wie een huisdienst wenst, kan contact opnemen met de wijkouderling of wijkpredikant. Zij vertellen u er graag meer over.