PKN
Adventskerk Zwolle-Zuid
 
Myanmar, MTC: Van hoe ver gekomen Myanmar, MTC: Van hoe ver gekomen

Htoo is een meisje van 16 jaar dat in het internaat woont vanaf dat zij kind was. Zij studeert nu in één van de Migrant Learning Centers (MLC). Het drama in haar leven is dat ze geen vader heeft en dat betekent dat niemand weet van wie haar moeder zwanger is geworden. Haar moeder is overleden toen zij nog een kind was. Haar moeder was geestesziek en misbruikt door onbekende mannen. Haar moeder was zwanger van haar na een verkrachting.
Nadat haar moeder haar gebaard had, wilde niemand voor Htoo zorgen. Een familielid kon evenmin voor haar zorgen omdat deze te weinig inkomen had. Daarom zorgt het personeel van het internaat voor haar en zij laten haar tot nu toe in het internaat wonen. Na haar geboorte is haar moeder nog vele malen misbruikt en zwanger geraakt. Als gevolg van de verkrachtingen en de miskramen is haar moeder overleden.
Het personeel is bang dat Htoo teleurgesteld zal zijn als zij haar echte achtergrond kent. Daarom laat het personeel van het internaat haar niet weten wie haar ouders waren. Nu zij bijna volwassen is, wil haar familie haar terug om voor hen te werken. Het personeel van het internaat laat de familie haar niet terughalen omdat zij nog maar 16 jaar is en geen 18. Bovendien is dit het juiste moment voor haar om te studeren en veilige bescherming te genieten. Zij is nog jong en kan de juiste beslissingen nemen. Bovendien zou zij niet meer naar school kunnen als de familie haar terughaalt.
Htoo zelf woont graag in het internaat
“Ik vind wonen in het internaat fijn omdat ik meer vrienden heb en kan studeren. Doordat ik in het internaat woon, kan ik bovendien mijn sociale vaardigheden verbeteren en beter leren samenwerken met het personeel van het internaat, de andere kinderen en ook met andere organisaties. Ik doe grade 6 in een Migrant Learning Center. Mijn favoriete vakken zijn Engels, Birmees en Karen. Ik lees heel graag en speel piano als ik vrij ben. Ik speel ook graag voetbal en volleybal als ik vrij ben. Ik wil graag dokter worden en ik wil mensen helpen die geen toegang hebben tot de gezondheidszorg.
 

terug
 
 
 
Adventskerk

Contact redactie website

Berichten voor Kerknieuws:
Klik hier voor de inleverdatums voor kopij kerknieuws.
Het email-adres is:

Berichten voor de Liturgie:
  (Berichten graag voor woensdag 20:00 uur insturen)

De Adventskerk is gevestigd aan het Talmaplein 2, 8014 AC Zwolle
Elke zondagochtend is er een dienst om 9.30 uur

Regelmatig worden er OpenDeur-diensten gehouden in de Adventskerk. In het seizoen 2017-2018 zijn deze diensten op17 september, 5 november, 10 december,
4 februari 2018, 18 maart en 13 mei 2018
. Deze diensten beginnen om 19.00 uur
Het jaarthema is: Soulfood voor Onderweg.

Elke zondagmiddag om 16.30 uur (uitgezonderd juni, juli, augustus en september) is er in de Grote of Sint-Michaëlskerk in het centrum van Zwolle een dienst onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Zwolle. In juni, juli, augustus en september beginnen de diensten om 19:00 uur

www.grotekerkzwolle.nl/stadskerk/vieringen/

Voorzitter kerkenraad:
Arend van de Beld
Scriba:
Peter Izeboud
tel. (038) 465 2967

Predikanten:
Ds. Nelleke Eygenraam, 
tel. (038) 452 52 23,
Ds. Hans Tissink, 
tel. (038) 337 44 06

Bankrekening Wijkkas:
NL02 INGB 0004 7764 58 

Bankrekening Wijkdiaconie:
NL30 RABO 0113 9026 38

Het kerkelijk bureau:
Molenweg 241
8012 WG Zwolle
tel. (038) 421 75 96

www.pknzwolle.nl

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.