Pastorale raad Pastorale raad

Onze visie is: Pastoraat is omzien naar elkaar, vanuit betrokkenheid op elkaar als gemeente van Jezus Christus. Bij “kerk” denken we allereerst aan de mensen die deel uitmaken van die kerk, de mensen aan de basis. In die basis zal ten behoeve van de toekomst van de kerk geinversteerd moeten worden, in zorg, in omzien naar elkaar. Waarom? Omdat het God om mensen gaat.

Pastoraal medewerkers, ouderlingen, contactpersonen, predikanten en kerkelijk werkers bezoeken namens de kerk mensen. Zij zijn actief en reageren op de signalen die ze ontvangen. Deze vorm van pastoraat is waardevol voor veel mensen. Daarnaast willen we de komende jaren investeren in de zogenaamde kleine kern. Dat betekent het stimuleren van onderlinge betrokkenheid van gemeenteleden in de wijk, buurt of straat.

Het pastoraat wordt zo meer een zaak van iedereen. Immers het omzien naar elkaar is niet uitsluitend een taak die op de schouders van de pastorale bezoekers rust. Wil deze opzet slagen, zullen er in verschillende wijken meer vrijwilligers nodig zijn om in hun eigen buurt het omzien naar elkaar daadwerkelijk uit te voeren. Daarnaast willen we ons inzetten om ontmoetingen in de eigen buurt te stimuleren door b.v. het organiseren van wijk/blok avonden.

De Pastorale raad bestaat uit pastorale ouderlingen, 1 van de predikanten , de kerkelijk werker senioren pastoraat en een ouderling bestuur. De ouderlingen delen hun ervaringen met elkaar, inspireren elkaar en worden toegerust.

De raad organiseert twee keer per jaar een bijzondere avond waarvoor alle pastoraal medewerkers ook worden uitgenodigd. Tenminste eenmaal per jaar organiseert de raad een toerustingcursus voor ambtsdragers en pastoraal medewerkers. De pastoraal medewerker verricht naast de ouderling ook bezoekwerk in haar/zijn sectie

In een wijk(sectie) zijn de volgende mensen - naast bovengenoemde - actief:

Contactpersoon
zij zijn de eerste personen die horen hoe het gaat met mensen,omdat zij de post rondbrengen en soms weer antwoord op moeten halen. Veel contactpersonen zijn ook bezoekmedewerkers.

Medewerkers van het verjaardagsfonds
met uw verjaardag krijgt u van hen een kaart. Ook bij geboorte, jubilea komen zij een attentie brengen namens de kerk.

De coördinator van de wijk
deze zorgt voor verdelen van de post naar de contactpersonen;
organiseert samen met de bestuurlijk ouderling de sectie avonden;
de mutaties die van het kerkelijk bureau komen geeft hij/zij door.