Schwerin Schwerin

Doel van de "Contactgroep Adventskerkgemeente Zwolle-Zuid – Petrusgemeinde Schwerin-Grosser Dreesch" is het onderhouden en uitbouwen van kontakten met onze partnergemeente in de voormalige DDR, de Petrusgemeinde in Schwerin.

Voor de 'Wende' najaar 1989 lag Schwerin in de DDR. Na het einde van het communistische regime is Schwerin de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern van de Republik Deutschland geworden. Nog steeds onderhoudt de Contactgroep namens onze gemeente de relatie met de Petrusgemeinde in het stadsdeel Grosser Dreesch. Hoewel het ledenbestand van de Petrusgemeinde sinds de totaal veranderde politieke situatie grote veranderingen te zien heeft gegeven (heel veel vroegere gemeenteleden verhuisden naar elders, daarvoor in de plaats kwamen de zogenaamde 'Aussiedler', uit Rusland afkomstige oorspronkelijke Duitsers, slecht Duits sprekende en vaak net onder of boven de armoedegrens levende mensen), nog steeds is in de Petrusgemeinde de wil levendig om het contact met ons voort te zetten.

Voor de (uit 7 leden bestaande) Contactgroep van de Adventskerkgemeente betekent dat: samen met de Contactgroep in Schwerin het organiseren van wederzijdse bezoeken van gemeenteleden, ouderen en jongeren, en 1-maal per jaar een zogenaamde parallelkerkdienst in januari.

Belangrijk vinden wij: het bevorderen van met elkaar meeleven en op de hoogte zijn van elkaars 'wel' en 'wee'. Activiteiten van de Contactgroep worden in de mededelingenrubriek van het liturgieblad, op de website en in Kerknieuws aangekondigd.

De Contactgroep vergadert 5 tot 6 keer per jaar, telkens bij een van de werkgroepleden aan huis.
Leden: Peter den Hengst, Volkert Boertjes, Johan Geut, Teus Slagboom, Heidrun Steenstra, Peter van Steenwijk.

Teus Slagboom, 4659500