Wijkopbouw Wijkopbouw

De Adventskerkgemeente omvat ongeveer 3000 adressen. Het merendeel in Zwolle Zuid, in enkele gevallen daarbuiten. Het pastorale en diaconale werk in de gemeente is georganiseerd vanuit de 'Sectie'.

Secties
In willekeurige volgorde zijn de secties: Schelle, Schellerlanden, Schellerbroek, Schellerhoek, Oldeneel, Oldenelerlanden, Oldenelerbroek, Ittersum, Ittersumerlanden, Ittersumerbroek, Geren, Gerenlanden, Gerenbroek en Hanzeland.

In iedere sectie is een centraal adres voor alle administratie. Daar is de kaartenbak en worden wijzigingen verwerkt. Een sectie is in twee of drie buurten verdeeld (± 100 adressen).

Buurten
Per buurt is er een ambtsdrager voor het wijkwerk. Deze wordt in het bezoekwerk bijgestaan door vrijwilligers en contactpersonen. Over de hele Adventskerkgemeente ligt een netwerk van contactpersonen en hun coördinatoren. Dit netwerk maakt het onder andere mogelijk dat de jaarlijkse actie Kerkbalans effectief kan worden gehouden, maar ook dat uitnodigingen voor de catechese, roosters van kerkdiensten en andere zaken gemakkelijk kunnen worden verspreid. En bovendien voorkomen we zo dat gemeenteleden onopgemerkt blijven voor de kerk.
De ouderling is er niet alleen voor het pastorale werk. Ook voor de autorijdienst, de kerktelefoon en ook voor andere zaken die met diaconaat van doen hebben kunt u met hem of haar contact opnemen.

Blok
Het aantal adressen van een contactpersoon noemen we een blok. In sommige gevallen hebben de kerkleden in een blok regelmatig een bijeenkomst. Het onderlinge contact is belangrijk, en men leert bij bespreking van een onderwerp van elkaar.

Tot slot
De opbouw van het kerkelijk werk heeft één dragend principe: de gemeente is het die de kerk vorm en inhoud moet geven. Het zijn de kerkleden zelf die in hun activiteit de kerk bouwen. De ambtsdragers, en ook de predikanten stimuleren dat, helpen waar dat gewenst is, maar laten de verantwoordelijkheid daar waar hij - ook bijbels gezien - hoort te liggen: bij de gemeenteleden.