Kerkdiensten algemeen ochtenddienst
Elke zondagmorgen om 9:30 uur wordt in de Adventskerk een ochtenddienst gehouden.

De diensten hebben de volgende cyclus:

• Op de 1ezondag van de maand leidt de predikant de gehele dienst, zonder dat de ouderling of diaken in de liturgie voorgaat;
  • de 2e zondag of de 3e zondag: een dienst met actieve medewerking van ambtsdragers/andere gemeenteleden. Op deze zondag kan een sacrament plaatsvinden (Doop of Avondmaal) of de bevestiging van ambtsdragers;
  • de 4e (soms 5e zondag): een bijzondere, zogenaamde Wind in de Zeilen-dienst, waarin ruimte is voor een andere invulling en experimentele vormen.

Kerkdiensten algemeen avonddienst
Er vinden geen algemene avonddiensten meer plaats.

In de Grote of St. Michaëlskerk (Grote Markt 18) wordt elke zondag voor de hele stad en andere belangstellenden een Michaëlsviering gehouden om 16:30 uur, in de maanden juli en augustus een zomervesper om 19:00 uur.