Eredienst2018-12-20T23:34:03+00:00

Kerkdiensten algemeen ochtenddienst
Elke zondagmorgen om 9:30 uur wordt in de Adventskerk een ochtenddienst gehouden.

De diensten hebben de volgende cyclus:

• Op de 1ezondag van de maand leidt de predikant de gehele dienst, zonder dat de ouderling of diaken in de liturgie voorgaat;
  • de 2e zondag of de 3e zondag: een dienst met actieve medewerking van ambtsdragers/andere gemeenteleden. Op deze zondag kan een sacrament plaatsvinden (Doop of Avondmaal) of de bevestiging van ambtsdragers;
  • de 4e (soms 5e zondag): een bijzondere, zogenaamde Wind in de Zeilen-dienst, waarin ruimte is voor een andere invulling en experimentele vormen.

Kerkdiensten algemeen avonddienst
Er vinden geen algemene avonddiensten meer plaats. Zie voor de avonddiensten bij: Open Deur Diensten.

In de Grote of St. Michaëlskerk (Grote Markt 18) wordt elke zondag voor de hele stad en andere belangstellenden een Michaëlsviering gehouden om 16:30 uur, in de maanden juli en augustus een zomervesper om 19:00 uur.