Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de uitleg in zondagmorgendienst is er voor de kinderen van 4 tot 12 jaar de kindernevendienst. In de kindernevendienst wordt de bijbeltekst op het niveau van de kinderen verteld en uitgelegd en er wordt geprobeerd een link te leggen naar de tegenwoordige tijd. De kinderen maken wel het begin en eind van de dienst in de kerk mee. Op deze manier blijven de kinderen betrokken bij de kerk en de gemeente.

In de kindernevendienst bespreken we hetzelfde thema als in de kerkdienst aan de orde komt. Hiervoor is een voorbespreking van de leiding kindernevendienst en de dienstdoende predikant en we maken gebruik van het tijdschrift ‘Kind op Zondag’. Hierin staat het thema uitgewerkt met een verhaal en praktische opdrachten. Meer informatie over ‘Kind op Zondag’ is te vinden op de website van de Nederlandse Zondagsschool Vereniging: www.nzv.nl.

De kindernevendienst is in 2 groepen ingedeeld:
  • Groep 1,2,3,4 van de basisschool in zaal 5.
  • Groep 5,6,7,8 van de basisschool in zaal 4.

In de Adventstijd werken we met een project naar kerst toe. Dit project wordt tijdens de kindernevendienst uitgewerkt, maar heeft ook een plaats in de kerkdienst. Hierdoor wordt de betrokkenheid tussen de dienst in de kerk en de kindernevendienst groter. Wij sluiten de adventstijd af met het kinderkerstfeest op 24 december. Ook in de veertigdagentijd werken we met een project, de plaats van dit project in de kerkdienst kan per jaar verschillen. Beide projecten worden in overleg met de predikanten voorbereid.
Contactpersoon: Monique Bruins Slot, (038) 466 16 58